Wie ben ik en wat wil ik - boek review

Boek review

Wie ben ik? En wat wil ik? Is geschreven door Nienke Wijnants, bekend van het boek ‘Het dertigersdilemma’. Ik las het boek als voorbereiding op een assessment rond mijn professionele identiteit. Heb wat los en vast zat ter hand genomen en nu ook wel het idee er een beetje duf van te zijn geworden.

En dit boek hielp niet om wakker te blijven. Wellicht was ik de doelgroep niet meer, die boek stel vast dat zoekende dertigers en veertigers in feite last hebben van zingevingsvraagstukken. Die last heb ik niet meer, dus ik moet ouder dan veertig zijn….

Dit boek blader je snel door. Eigenlijk alleen op de laatste bladzijde stond iets dat ik dacht te vermelden: ‘Dank aan Sybille, mijn bevlogen hvo-juf op de basisschool (wier achternaam ik nooit heb gekend). Ik gun iedereen een Sybille, oprechte interesse en een open, uitdagende dialoog is van onschatbare waarde op die (en op elke) leeftijd.

Deed me denken dat als docent en oudere je grote hulp kan zijn bij zingevingsvraagstukken, dus wat kompaswerk kan doen voor iedereen van welke leeftijd ook.

Rudolph