Wie ben ik en wat wil ik - boek review

June 26, 2018

Boek review

 

Wie ben ik? En wat wil ik? Is geschreven door Nienke Wijnants, bekend van het boek ‘Het dertigersdilemma’. Ik las het boek als voorbereiding op een assessment rond mijn professionele identiteit. Heb wat los en vast zat ter hand genomen en nu ook wel het idee er een beetje duf van te zijn geworden.

 

En dit boek hielp niet om wakker te blijven. Wellicht was ik de doelgroep niet meer, die boek stel vast dat zoekende dertigers en veertigers in feite last hebben van zingevingsvraagstukken. Die last heb ik niet meer, dus ik moet ouder dan veertig zijn….

 

Dit boek blader je snel door. Eigenlijk alleen op de laatste bladzijde stond iets dat ik dacht te vermelden: ‘Dank aan Sybille, mijn bevlogen hvo-juf op de basisschool (wier achternaam ik nooit heb gekend). Ik gun iedereen een Sybille, oprechte interesse en een open, uitdagende dialoog is van onschatbare waarde op die (en op elke) leeftijd.

 

Deed me denken dat als docent en oudere je grote hulp kan zijn bij zingevingsvraagstukken, dus wat kompaswerk kan doen voor iedereen van welke leeftijd ook.

 

Rudolph

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

July 14, 2018

July 13, 2018

May 22, 2018

Please reload

Recent Posts
Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

 website sinds 2015 © 2020 by Rudolph Regter.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now