Wunengzi

May 6, 2018

 

Hoe te leven zonder te lijden in tijden van oorlog en chaos. Wunengzi of Nietskunner is een fascinerende Chinese filosofische tekst in de traditie van het taoïsme. Heb er al veel teksten uit gehaald ter overdenking, zie ook mijn andere blog.

 

Vandaag, bezig zijnde met onderwijs zaken trof me het volgende:

 

Zo is de aard van water: dam je het in, dan wordt het transparant; breekt het door de afdamming, dan stroomt het; stijgt het op tot de wolken, dat wordt het regen; zinkt het in de bodem, dan verrijkt het hem. Vormt het rivieren en zeven, dan doet het geen moeite om groots te zijn; staat het in kuilen en holen, dan schaamt het zich niet om zijn kleinheid. Het splits zich in honderd rivieren maar wordt nooit moe, het brengt de tienduizend dingen voordeel zonder ooit op te geven. Het is het summum van zachtheid. Daarom zei oude Langoor: 'Het zachte en wakke overwinst het harde en sterke'.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

July 14, 2018

July 13, 2018

May 22, 2018

Please reload

Recent Posts
Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

 website sinds 2015 © 2020 by Rudolph Regter.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now